полицейска лента25-годишният Цветан Мирославов Калфов е убиецът на Марио Иванов на 35 години, който беше разстрелян около 10.30 часа тази сутрин в хотел “Интер Ростов” в центъра на Плевен. Убиецът сам се е обадил в полицията, твърдят очевидци, той е задържан в следствения арест. Очаква се в следобедните часове в града да пристигне главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

Според неофициална информация, цитирана от “Дарик радио”, убиецът е бил сводник преди години в заведение на Марио, което причина за друг инцидент преди две години.

От няколко дни Цветан пиел всеки ден кафе в сладкарницата на хотела. Тази сутрин между него и Марио възникнал спор, последвал бой, а след това и изстрели в коридора до тоалетната на заведението.

Минути след това свидетели видели, че Цветан се обажда по мобилния си телефон, веднага пред хотела пристигнали полиция и линейка. Простреляният е починал в болницата.

Името му нашумя преди две години, когато случайно бомба самоделка откъсна ръката му и го остави без око. Тогава неговият съучастник загина на място в колата. Взривното устройство било предназначено за друг, но избухнало по погрешка.

Постоянни клиенти в кафенето определиха Цветан като кротко момче и не можаха да си обяснят убийството. Според други информации, Марио не е излизал от подземния свят и държи под наем лоби-бар в хотел “Интер Ростов”.