Реформаторите похвалили реформите в сектор "Сигурност" и работата на министър Веселин Вучков пред президента Росен Плевнелиев, пред когото поставили горещата тема на деня.

Това стана ясно след срещата на президента и РБ в рамките на месеца на политическите консултации, инициирани от "Дондуков" 2.

Дадохме много висока оценка на свършеното до момента, подчерта Радан Кънев пред медиите. Успешни били промените в Закона за МВР и ДАНС. Те били добра законодателна основа за промените в сектора.

Реформаторите споделили неприятната си изненада от оставката на силовия министър. И пред президента те изразили желанието си това да не е окончателното решение на Веселин Вучков.
Смяната на министъра в този момент не е най-доброто решение особено, когато този министър се свързва в общественото съзнание и в политиката ни с реформаторските усилия, които бяха направени, каза Радан Кънев.
Реформаторите още вярват, че можел да се запази настоящият състав на МВР.

Лидерът на тъмносините отказа да коментира стенограмата от днешното заседание на Министерски съвет и последвалите изявления на премиера по темата с оставката на Веселин Вучков.

Найден Зеленогорски пък посочи, че е поставена и темата за обезлюдяващите се райони на страната, като РБ е на мнение, че трябва да се актуализира стратегията за регионално развитие. Трябвало да се дадат стимули за нови икономически проекти в тези райони.

Президентът подкрепял това, като Росен Плевнелиев дал идеята парите за електронно правителство и електронно управление приоритетно да се насочат в такива райони.

Реформаторският блок подкрепя и идеята на Бойко Борисов да се размрази "Набуко".