Малайзийските власти решиха да разширят зоната за издирване на самолета, който изчезна от радарите докато изпълняваше полет от Куала Лумпур за  Пекин, предаде Би Би Си.

Специалисти правят анализи на състава на петно от петрол на морската повърхност, за което се предполага, че може да е от горивото на издирвания Boeing 777.
Това ще помогне да се установи дали наистина петното е следа от мистериозната катастрофа с рейс MH370, заяви генералният директор на малайзийската брегова охрана Мохамад Амдан Куриш.

В издирвателната операция  участват десетки кораби и самолети от военни и спасителин служби на 12 страни.
Смята се, че той е паднал в морето близо до  бреговете на Виетнам, но засега не ся открити никакви следи от него.

По-рано беше съобщено, че са намерени отломки на  изчезналия лайнер на Malaysia Airlines, но вчера  американските служби, които участват в издирването в района на Южно Китайско море, опровергаха изнесените от пресата данни.
Направеният анализ на отломките е показал, че те не са от издирвания самолет.

Така изчезването на лайнера с 239 души на борда през нощта срещу 8 март остава мистерия.

По-голямата част от пътниците са китайски граждани.

Работи се по версия за терористичен акт.
Беше съобщено, че на борда е имало и двама души с откраднати паспорти -  италиански и австрийски.

Първоначално малайзийските власти обявиха, че на борда е имало гражданин на Италия и гражданин на Австрия.  
Няколко часа по-късно външните министерства на двете държави излязоха със съобщение, в което  заявиха, че техните граждани, сочени за изчезнали, са живи и здрави и се намират в собствените си страни.

Това доведе до заключението, че посредством крадени паспорти двамата пътници са успели да заблудят граничните власти и да се качат на борда.