Патриотичният фронт продължава да настоява за написването на програма за управление на страната, под която да поставят подписите си.

Ние сме за съгласуване на програма, оттам нататък да се съставя каквото правителство ще", заяви на брифинг в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Патриотите напуснаха първи тристранната среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, провеждана в парламентарната стая на ГЕРБ.

Симеонов посочи, че в продължилите два часа разговори не са говорили в конкретика за следващото правителство на страната ни, а са обсъждали само технологията за съгласуване на такава програма за спасение на България.

„Преди да се говори за правителство, коалиции и т.н. трябва да се обединим около създаването на една програма", обяви за пореден път патриотът и напомни, че ПФ иска колкото се може повече партии да се обединят около подобна програма за управление.

Има напредък, по думите на Симеонов, по отношение на взаимоотношенията им с ГЕРБ. „Доволни сме, че тази стратегия, която ние предлагаме, беше приета", призна Валери Симеонов и обяви, че продължава работата по това. „Ние сме готови на отстъпки, защото виждаме, че и другите страни са готови на отстъпки", загатна Симеонов за критикуваните вчера от Европа и ГЕРБ приоритети в програмата на ПФ.

Ние продължаваме преговорите по съставяне на програмата, за да я напишем, да се подпишем под нея и тогава ще можем да говорим за формата на кабинет", отсече съпредседателят на НФСБ и остави още повече въпросителни по отношение на това дали ще има тройна коалиция между ГЕРБ, РБ и ПФ.

От думите на Симеонов обаче стана ясно, че на днешните следобедни преговори са се разбрали да приключат с този тип консултации до началото на следващата седмица.

Валери Симеонов отново си спомни за вчерашния воаяж на Жозеф Дол в София и заяви: „Засегнати сме от поведението на европееца Дол, който вместо да се запознае с нашата програма, просто преразказва едни глупости, които са му написали 60 цигани в една петиция", ядосано заяви патриотът.
ПФ не са доволни и от поведението на Бойко Борисов, който по думите им не е проявил достойнство на един доскорошен министър-председател и не е заявил на Дол: „Ти нямаш право да се бъркаш в това, с кой ще правим преговори".

Изразихме нашето недоволство от лидера на ГЕРБ, на който много малко му трябваше да промени отношението си към нашата програма, която предварително бяхме съгласували, призна още Валери Симеонов.

Преговорният екип на ГЕРБ - Томислав Дончев и Румяна Бъчварова, останаха на масата за преговори с лидерите на всички партии от Реформаторския блок.