Конфликти за територията на палатковия лагер са били в основата на разприте между Бисер Миланов-Петното и Боряна Георгиева. Това стана ясно от свидетелските показания на Светослав Николов, който се познава с двамата покрай февруарските протести. Миланов е обвинен, за това че на 6 юли 2013 г. около 18.00 часа на палатков лагер между Народното събрание и Софийския университете отправил заплаха за убийство към Боряна Георгиева с думите "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата".

Според обвинението заканата е възбудила основателен страх у Георгиева.

Свидетелят Николов се запознал с Боряна Георгиева и Бисер Миланов именно в палатковия лагер, където Боряна била отговорник и се занимавала с пускането на уведомления до общината.

По думите на Николов в лагера се употребявало значитлено количествяо алкохол, а Миланов имал намерение да въведе някакъв контрол. Част от недоразумението между мъжът с буен нрав и отговорничката на палактовия лагер възникнало, след като Столичната община разрешила на Миланов да сложи маса и тента за събирането на подписка.

Според Николов конфликтите между двамата са възникнали, тъй като Георгиева се почувствала застрашена, че някой ще й превземе лагера. Свидетелят е присъствал на размяна на реплики между Петното и Георгиева като ги сравни с репликите на децата в детската градина.

Боряна казвала на Миланов "Махай се от тука, аз отговарям за лагера", а той от своя страна отвръщал "Ти коя си да ми казваш?". Разправиите помежду им били и по повод на тоалетната, която се заключвала с катинар. Протесриращите събирали пари, за да заплащат месечна такса за нея, когато обаче Петното поискал ключа, за да я ползва, Боряна му отказала, отвръщайки "Ти не си платил, няма да я ползваш".

За днешното заседание в зала се яви и свидетелят Цветан Бонев. По-голямата час от свидетелите, които трябваше да бъдат разпитани днес, не се явиха. Постъпила е молба от Йордан Бонев, с когото служителите не са успели да се свържат, нито да му връчат призовката, тъй като е посочил грешен телефон за контакт. В своя молба до съда обаче Йордан Бонев заявява, че не желае да се яви, тъй като е в обтегнати отношения с подсъдимия.

Самият Бисер Миланов се изправи пред Темида заедно със своя адвокат. В момента той е под парична гаранция от 5000 лв., поради което не е в ареста. Защитата настоя за разпит на още двама свидетели, които са били в палатковия лагер в деня, когато Миланов отправил заплахата за убийство на Георгиева.