ПОСЛЕДНО:
Малко след 12.00 часа приключи втория оглед на мястото на тройното убийство.
Персоналът на сладкарницата почисти кръвта на застреляните и започна подготовката си за поредния работен ден.

Антон Милтенов-Клюна е убит показно тази вечер в центъра на столицата.
32-годишният Милтенов е бил придружен от съпругата си и от дете, сочат първоначалните данни.

Освен Клюна са убити и двама негови съдружници - Иван Тодоров-Призрака, на 35 години и Николай Добрев-Цайко, на 31 години.

Разстрелът е станал около 21.30 часа на кръстовището между улиците "Ангел Кънчев" и "Солунска", близо до сладоледена къща "Джими'с".
Те са били нападнати под козирката на заведението, като са били застреляни почти от упор в главите и са починали на място. Срещу тях е стреляно повече поне 10-12 пъти пъти, твърдят свидетели.

По първоначална информация нападателите били са двама, дошли са пеш по ул. "Ангел Кънчев", като са се престрували на пияни.
Веднага след стрелбата са избягали с бял “Опел Вектра” в посока бул. “Витоша”.
По-късно в столичния квартал "Света Троица" полицията е открила силно опожарен автомобил. Той е принадлежал на убийците, съобщи пред БНР главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов.
По думите му фактът, че те са се опитали толкова внимателно да прикрият следите си сочи, че са известни на полицията.
В българския престъпен свян няма изградена йерархична вертикална структура и това е проблемът – има много вождове, коментира ген. Борисов. Такива от нивото на Клюна са поне 10-15, а още 30-40 има на по-ниските нива.
Тези структури обаче винаги могат да бъдат активирани и да “скочат” на по-горната структура, поясни Борисов.

Директорът на СДВР ген. Румен Стоянов съобщи, че се работи по повече от две версии за убийствата, свързани с наркодилърство.

Градският прокурор Бойко Найденов изрази възмущение, че на територията на една европейска столица се извършват подобни показни убийства, пред очите на хора и деца.
Той съобщи, че има информация за вероятния брой на извършителите и за техните имена.

Припомняме, Клюна е арестуван пет пъти за наркодилърство.
През март Софийски градски съд даде ход на делото срещу Милтенов, който е подсъдим заради откритите миналото лято наркотици в дома му в столичния квартал "Княжево".

След убийството на Константин Димитров-Самоковеца през декември 2003 година в Амстердам, Клюна бе сочен като негов наследник в "бизнеса" му. Заедно със Златко Баретата той се счита и за един от основните играчи на наркопазара в България.

Милтенов е регистриран в полицията за опит за убийство, търговия с наркотици, кражби.
Клюна е издирван и като поръчител на покушението срещу Илиян Версанов на 16 август 2002 в столичния квартал “Бели брези”.
Името му е замесено и в скандала в столичната дискотека "Ескейп", който прерасна в бой между групировките на Клюна и Красимир Маринов - Големия Маргин.
Смята се, че Милтенов е близък и със скандалния водещ Боби Цанков, с когото ги свързвали общи бизнес-интереси.

В началото на януари 2004 срещу Клюна бе извършен опит за убийство - неизвестен нападател обстрелва колата му с гранатомет, но снарядът попадна в дърво до жилищен блок край БТА.

През април същата година, ден след ареста на бившата барета Николай Добрев - бай Добри, бе извършен нов опит за покушение срещу Милтенов.
Нападението стана в района на хотел "Славия", където срещу BMW-то му е стреляно, но той остава невредим, без да алармира полицията за инцидента.

Милтенов до последно отричаше всякаква връзка със Самоковеца, наркопазара в София и контрабандата.