На закрито съдебно заседание Пловдивски районен съд разреши отварянето на банковите сметки на членовете на фамилията Рашкови. Искането е на Окръжна прокуратура и е направено във връзка с досъдебното производство срещу Кирил Рашков за укриване на данъци, информира БНР.

Междувременно, продължи претърсването на дворовете на къщите на Цар Киро в присъствието на адвоката му Васил Марков. Юристът предложи държавата да откупи имотите на Кирил Рашков или да намери някой, който да ги купи, е евентуална възможност да се разреши проблемът със семейство Рашкови в Катуница.

До момента от протокола, който е представен на адвоката, е видно, че вчера са намерени оброчни тракийски плочки, а това което са търсили - цветни метали, не е било открито. Марков не знае семейство Рашкови да се е занимавало с иманярство.

Според него фамилията е дискриминирана от държавата. Той твърди, че органите на реда не осигуряват сигурността на Кирил Рашков и фамилията му.

„В момента държавата е абдикирала от задълженията си и не може да изпълни едно конституционно право на семейство Рашкови - да ползва собствените си имоти," каза адвокатът.