АБВ вече има собствена група от трима свои представители  в Общинския съвет на град Велико Търново, съобщават от партията, цитирайки изказване на нейния заместник-председателят Румен Петков пред местни медии.

Той представи новоприсъединилата се към представителите на АБВ в местния Общински съвет Ваня Павлова. Павлова е четвърта година общински съветник, избрана с листата на ДПС.

„Чест и удоволствие за мене, че съм приета в АБВ. От самото си начало партията отговаря на моите виждания за правене на политика. Пожелавам успех на себе си и на колегите", обяви лаконично решението си пред журналисти Павлова.

По закон, за да бъде обособена отделна група в общински съвет в страната, са необходими поне трима съветници. Общинският съвет във Велико Търново се състои от 37 представители на различни политически партии и коалиции. Със свои групи съветници са ГЕРБ, БСП, „Десните" и АБВ.

След като Павлова напусна ДПС, партията е представена с един общински съветник в старопрестолния град, информират от пресцентъра на партията на Георги Първанов.

По думите на Румен Петков в редиците на партия АБВ само за шест месеца са се включили повече от 11 000 души. В страната функционират 800 клуба на АБВ, чиито общински организации до края на март трябва да надхвърлят 200.

„Хората виждат в местната власт инструмент за решаване на собствените им проблеми. Затова един от първите национални форуми, които ще инициираме, ще е с пряк адресат към местните избори", посочи Румен Петков.