В Банско стартира програма за осигуряване на работа, на безработни, без образование и квалификация. Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", в която Община Банско участва за първи път от четири години, цели намаляване на безработицата в общината.

Ръководство на курортното градче цели създаването на условия за преминаване от социални помощи към трудова заетост на безработните жители на общината.

С участието си в програмата Община Банско кандидатства за осигуряване на работа, на около 115 безработни лица. Очаква се проектът да стартира в началото на април.

По думите на ресорния кмет - Александър Мацурев, намирането на работа за хора, без специалност и образование ще се превърне в трайна цел за в бъдеще, съобщават от е-79.

Дейностите, който ще се изпълняват са озеленяване, поддръжка на сгради и пътища, както и поддържане на спортни терени и съоръжения. Сезонът в курортния град свършва и доста от работещите ще бъдат освободени от работа. Регистрацията им в трудовата агенция е шанс да бъдат наети отново на работа.