Шофьор на автобус получи инфаркт и катастрофира в столичния квартал „Младост".

За катастрофата с автобус на градския транспорт съобщиха първо читатели на news.bg.

Инцидентът е станал около 10.40 часа на бул. „Александър Малинов" около болница „Св. Панталеймон", потвърдиха от пресцентъра на МВР.

Автобусът се е ударил първо в стълб и след това в спирка на градския транспорт. По първоначални данни при инцидента е пострадала една жена, която е чакала на спирката и дете, което е било в автобуса.

От Центъра за градска мобилност уточниха, че причина за катастрофата е, че на водачът му е прилошало и не е могъл да овладее автобуса. Това се е случило в района на спирката при блок 222 на столичния квартал. Пристигналият на мястото екип на Спешна помощ е уточнил, че шофьорът е получил сърдечен пристъп.

Катастрофиралият автобус е с номер 305 и се е движил в посока "Младост" 3. Пострадалата жена - 70-годишна, е по-скоро уплашена, отколкото с физически наранявания, уточниха от Центъра за градска мобилност като допълниха, че тя все пак е откарана в Окръжна болница.

Водачът на автобуса се намира в "ИСУЛ", където лекарите се борят за живота му.

Спирката, където е станала катастрофата, е наклонена от удара и ще бъде демонтирана, съобщиха още от общинското предприятие за градски транспорт.