Гледането на делото срещу Волен Сидеров се превърна в митинг на "Атака", поради което се наложи съдията да отложи заседанието.

В залата присъстваха около 40 симпатизанти на партията, чийто лидер е Сидеров.

Още в началото защитата поиска връщане на обвинителния акт на прокуратурата, защото според тях той е непълен и неточен, поради което нарушава правото им на защита.

„Не можеш да се защитаваш и да опровергаваш обвинение, което не е конкретно", заяви адвокат Марин Марковски.

Съдията отхвърли това искане, след което защитата поиска съкратено съдебно следствие, по което да не се изслушват някои от свидетелите, сред които Павел Чернев, Ромео Доков и Явор Доков ( пострадали при инцидента) Камен Пенков и Румен Петков.

Съдията се съгласи и даде ход на делото, след което прочете правата на Волен Сидеров и съпругата му.

При въпроса „Разбирате ли правата си ?" Волен Сидеров отговори, че не разбира много неща в България, което предизвика и реакциите на присъстващите симпатизанти.

Въпреки че процедурно Сидеров нямаше право на изявление и въпреки забележките на съдията, той започна да обяснява, че следователят Иванов, който му е връчил обвинителния акт, е назначен от Ангел Александров (бивш шеф на националното следствие, подал оставка след скандалите с Румен Овчаров, бел.ред.).

По думите на Сидеров още тогава тенденциозно следователят го е нападал и го е обвинявал дори в интервюта.

Съдията даде 5 минути почивка, за да могат адвокатите на Сидеров да му разяснят какви са процедурите на съдебното дело и как трябва да се държи.

Вместо това обаче по време на почивката всички присъстващи симпатизанти на Атака започнаха да скандират в съдебната зала „Волен" и „Мафия".

Наложи се засилено присъствие на съдебна охрана, която да не допуска тълпата да се приближава към съда.

След почивката защитата поиска отвод на съдебния състав, тъй като - след като е признал обвинителния акт за състоятелен, значи е предубеден.

Съдът отхвърли и това искане, което отново предизвика бурна реакция на Сидеров.

През 10-те минути се консултирахте по телефона, с този, който обаче вече не е на власт и вие започнахте този процес предубедено", заяви лидерът на Атака.

Защитата поиска също така изчитане на целия обвинителен акт от прокурора.

Когато се стигна до тази част, в която Ромео Доков e налаган с юмруци на магистрала Тракия се стигна отново до скандални сцени в залата и викове на Сидеров - „Това е лъжа", заради което се наложи няколко пъти съдията да излиза от залата с надеждата че присъстващите ще се успокоят.

Стигна се дотам обаче, че присъстващият евродепутат Слави Бинев поиска да протестира, при което тръгна към съдийската маса и се сблъска с полицай от съдебна охрана, което отново предизвика агресивна реакция на всички присъстващи към полицията.
До по-сериозни сблъсъци не се стигна, но според съдията делото нямаше как да продължи.

При опита й да предупреди за пореден път Сидеров за поведението му той прекъсна съдийката - „какво повече може да ми направите след този тормоз, освен физически да ме убиете. Признайте си, че ви е наредено да ме осъдите. Какво ще получите в замяна - може би пост в Апелативния съд."

Тези думи бяха съпътствани с освиркванията на присъстващите и постоянните им ругатни към съдебния съста, поради което се наложи делото да бъде отложено за 26 май.

Това предизвика обаче отговора: "Ние и тогава ще дойдем!"

"Всеки има право да изразява своето мнение." Така Волен Сидеров коментира своето поведение след заседанието.

Той допълни, че обвинението е некадърно и трябва да бъде прекратено. „Съдийката е тенденциозна и й казаха по телефона какво да прави".

Според него тя е отнела възможността да се направи коректен обвинителен акт.

Сидеров и хората, които бяха с него се държаха арогантно с някои репортери, които ги попитаха така ли трябва да се държи в съдебна зала.