Бившият главен секретар на МВР и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова политиците да оставят служителите на МВР да кажат своите претенции към властта, без да са намесват.

Техните искания са чисто социални", заяви Борисов пред БиТиВи, изразявайки притеснението си, че политизирането на темата може да попречи на нормалните синдикални действия на полицаите.

Запитан, дали ще „попуши" с полицаите, Борисов отговори категорично „не" и заяви, че никой от служителите на МВР не е искал подкрепа от ГЕРБ - ние с моите бивши колеги по тази тема не разговаряме, подчерта столичният кмет.

Борисов определи вчерашните изявления на вътрешния министър Миков като изпускане на нерви от страна на министъра.

Той нарече исканията за увеличение на заплатите в МВР или поне доближаването им до тези на служителите от ДАНС напълно справедливо, защото по никакъв начин полицаите не отстъпват на служителите от агенцията.

Бойко Борисов нарече напълно нормално казаното от генералния комисар (главен секретар) на МВР Павлин Димитров, че той подкрепя исканията на колегите си и неговото място е сред тях.
Димитров от много години е полицай, няма нищо странно в мнението му, уточни Борисов.

В същото време депутатът от БСП и член на вътрешната комисия Георги Юруков нарече поведението на Павлин Димитров „укоримо".

Юруков анализира поведението на лидерите на ГЕРБ като - безспокойство от факта, че никой не ги забелязва.
По думите му некомпетентността на политиците в ГЕРб е толкова голяма, че е чудна как въобще някой ги слуша.