Дори и след като внесеният пореден вот на недоверие на опозицията не издържа, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви пред журналисти, че критиката срещу поверения му сектор е била изцяло излишна.

Като доказателство за думите си Йовчев призова да се видят резултатите от последните два дни, да се видят колко са извършените престъпления и т.н. Вътрешният министър призна, че сигурността е сериозна тема, а правителството не е доволно от сегашните резултати, но знае как да ги подобри.

Министърът обеща, че ще изкара жандармерията от казармите и тя ще бъде по-добре подготвена. МВР шефът обясни, че ще опита да подобри и качеството на полицейската работа като цяло, преразпределяйки и планирайки наново ресурса на силовото министерство.

По отношение на широко обсъжданата през последните дни тема за битова престъпност, Цветлин Йовчев изтъкна, че много неща е можело да бъдат направени за борбата с нея и при предишни управления.

"Твърденията на Цветан Цветанов не отговарят на истината. Това са лъжи, клевети и интриги", защити се Цветлин Йовчев след словесните нападки между бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, главният прокурор Сотир Цацаров и скандалният депутат Делян Пеевски.

Йовчев отсече, че не обръща внимание на думите на Цветанов, дори и някои от тях да са адресирани лично към него.
"Непрекъснато се опитва да ме вкара в някаква интрига с делото "Галерия". Нито съм откривал делото, нито по това време съм бил началник на тези, които са го открили, нито съм подписвал СРС-та, нито съм се запознавал с резултатите от тях. Да не говорим, че там няма незаконно подслушване", коментира още силовият министър.