Полицията в Перник е задържала мъж на 31 години и 16-годишен младеж за  поредица от грабежи в центъра на града, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов, предаде Радио Благоевград.

Грабежите са извършени от средата на месец юни до 26 август. В централната градска част на Перник са нападнати и ограбени шест жени. Почеркът бил почти един и същ. Неизвестни настигали жертвите си и чрез използване на сила и заплаха, им отнемали златни верижки. Посегателствата ставали както в светлата част на деня, така и по тъмно.

След проведени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени мероприятия са задържани двама радомирци - 16-годишно момче и 31-годишен мъж, уличени в извършените престъпления.

Разследващите установили, че непълнолетният е извършил сам четири от грабежите и един в съучастие с по-възрастния мъж. Шестото посегателство пък е дело само на 31-годишния радомирец. Той е криминално проявен. Познат е на полицията с множество кражби, притежаване и употреба на наркотични вещества.

Двамата са задържани за срок до 24 ч. Работата по започнатите досъдебни производства продължава под надзора на Районна прокуратура - Перник.