Камерата със светкавица на Орлов мост, която дебне за нарушители на пътя, ще бъде премахната от там след месец, съобщи БНР.

Радарът за скорост, монтиран малко след Полиграфическия комбинат в посока центъра, е бил даден за временно ползване от производителя му в чужбина, без КАТ да го плаща.

Устройството струва 25 000 евро. Уговорката е била след ДВА месеца той или да бъде платен, или да бъде върнат на производителя.

От началото на май досега камерата е наляла 1 млн. лева в държавния бюджет. Не ние обаче решаваме дали да бъдат отпуснати 25 000 евро за покупката му, коментира шефът на сектор "Видеонаблюдение" към СДВР Иво Писанов.

По думите му най-вероятно няма да има пари радарът да бъде купен и той ще бъде върнат след месец.

В същото време видеонаблюдението в София засича по трима шофьори, които минават всяка минута на червено. За нарушението водачите плащат 50 лева и 8 контролни точки. Покрай абитуриентските балове цифрата значително се увеличава.

През последната седмица от общо 3582 автомобила, заснети да преминават на червено, 51 са били с употребили алкохол абитуриенти, показващи се от прозорците на колите.