България спечели първото си злато от Европейските игри в Баку!
Бадминтонистките Стефани и Габриела Стоеви победиха рускините Екатерина Болотова и Евгения Косетская с 2:0 гейма (21:12; 23:21), съобщи Топспорт.

Нашите момичета показаха страхотна игра по време на турнира и спечелиха титлата без да загубят нито един гейм по време на цялата надпревара.

В първия гейм двете сестри показаха отлична игра в защита и възпираха чудесно мощните атаки на рускините. На фона на почти безпогрешната игра в отбрана и нападение на Стоеви, съперничките направиха доста непредизвикани грешки и логично първата част дойде при разгромното 21:12 за българките.

Във втората част рускините започнаха да играят по-концентрирано и поведоха с 5:1. До средата на гейма съперничките запазиха преднината си, но в края на гейма сестри Стоеви успяха да обърнат развоя на мача. Така се стигна до 20:17 и три мачпойнта за нашите момичета.

Рускините обаче успяха да вземат три поредни разигравания за 20:20. Все пак Габи и Стефани запазиха спокойствие и съумяха да спечелят частта с 23:21, а с това и титлата.

Габриела и Стефани Стоеви получиха поздравления от президента Росен Плевнелиев з аблестящото си представяне.
Утре държавният глава заминава за столицата на Азербайджан, за да подкрепи волейболистите ни на финала и да присъства на официалното закриване на първите Европейски игри.