В отворено писмо до ректора на СУ проф. Иван Илчев лидерът на ГЕРБ Борисов го обвинява в демонстрация на лични политически пристрастия.

По повод днешни изявления на професора Борисов, цитиран от пресцентъра си, намеква, че Илчев подкрепя кабинета „Орешарски".

„Не бих искал да откривам в думите Ви опити, както Вие да бъдете политически употребен, така и Вие да използвате университета и студентите за реализирането на политически гаранции за стабилността на кабинета „Орешарски", се казва в писмото, подписано от Бойко Борисов.

Причина за гнева му са думите на Илчев - „Много се смях, че прословутата интуиция на Бойко Борисов му изневери. Той подкрепи тези студенти, часове преди те да свалят окупацията".

Уточнявайки, че писмото е адресирано до Илчев в личен план, а не до ректора, лидерът на ГЕРБ „припомня" на професора, че университетът не е територия, на която може да се прави политика.

Борисов обвинява Илчев в недалновидност, припомняйки свое становище от вчера - "не съм убеден, че с окупацията на учебни заведения вече може да се постигне сваляне на това правителство", „понеже на територията на университетите не се прави политика, отправям призив към студентите да излъчат свои представители и ... сме готови да се срещнем в централата на ГЕРБ".

Припомняме, последните три дни СУ отново бе окупиран, като новите окупатори открито декларираха свои политически цели и поискаха - за разлика от ранобудните - помощ от бизнеса и всички опозиционни партии.

В същото време в писмото си Борисов припомня - като кмет и премиер, колко неща е направил за СУ.