Премиерът Бойко Борисов обвини българите за големия брой недействителни бюлетини.

Няма как да се объркаш, ако си грамотен човек, заяви премиерът в близо едночасово интервю пред БНТ и припомни как преди години бил казал, че с това разполагаме в държавата, това сме.

„Какво не знаят хората. Не знаят какво е преференция. Знае се, че ако някой ти харесва от кръгчето, ще му сложиш хиксче. Нека да тълкуваме така нещата, но аз мисля, че няма как да се объркаш, ако си грамотен човек. Пише партия, пише всичко. То е написано. Имаме задължително средно образование, би трябвало всеки да може да прочете", обясни Борисов.

Борисов наставнически укори лидера на БСП, че се примирявал с второто място в изборната надпревара и му даде съвет от личния си опит.

Ползвах времето в опозиция и си разчистих партията, разчистих повече от половината, знакови имена - далеч от ГЕРБ и партията започна да изглежда по друг начин.
Най-приятелски съвет: "Сложете нови хора, ние искаме силна левица, обърна се към „Мишо Миков" лидерът на ГЕРБ.

Водещият Димитър Цонев попита деликатно и за покушението, извършено срещу Алексей Петров и предположи, че двамата вече са имали телефонен разговор.

"Не съм се чувал, но използвам вашия ефир, защото той е опитен човек, в тази сфера. Преди 35 години беше от най-добрите барети тогава, посочи Борисов и призова Петров, ако знае нещо и има информация да я сподели с МВР, тъй като това щяло да помогне на разследването.

Борисов взе отношение и по горещата международна тема - Сирия, като лаконично обясни, че преди това тя е била една добра и уредена държава, но сегашната ситуация дошла, след като й внесли демокрация.

"То е едно и също - какви ракети и какви снаряди ще те бият от въздуха, няма значение. Тя (Сирия - б.р.) си беше една добре развита, цветуща държава, внесохме им демокрация, та им развалихме държавата".

Не бе подминат въпросът и за външнополитическия баланс между Русия и САЩ, като Борисов заяви:
"Едните ми дават най-скъп газ, другите - най-скъп ток. И като им кажеш - са най-велики. Моят интерес е българите да получават евтин газ."