Общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев заяви, че ще съди за клевета председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента Атанас Мерджанов.

Изявлението на Алексиев пред медиите беше заради отправените срещу него твърдения и нападки, свързващи го с разбития канал за кокаин от Южна Америка за Европа.

Алексиев обяви, че ще поиска максималното възможно обезщетение и ще дари парите за строеж на детски градини. Той се закани да осъди и всички медии, в които има неверни и недоказани публикации срещу него, съобщи БГНЕС.

Кой и защо е извикал медиите на обиска в петък вечерта в офисите му, попита общинският съветник.

Той отново предположи, че атаката срещу него е по икономически причини заради позицията му в бюджетната комисия към СОС.

Алексиев посочи, че е върнал Общинска банка на общината и че ако влезе в затвора, до месец Общинска банка ще бъде открадната. Той дори предположи, че се готви втори обиск, при който да му подхвърлят нещо.

"Това е политическа игра, има икономически интереси. Но така не може да се открадне банка. Ако бъда задържан, това, че ме няма, не означава, че някой ще вземе Общинска банка, защото тя е на общината", категоричен е Алексиев.

Алексиев обясни, че е отишъл на рали "Дакар" със своя екип да се състезава и е карал три нощи поред, без да спира. Той подчерта, че не е влизал в Боливия, защото колата се е счупила на петия ден, а ралито в Боливия е било навлязло вече в осмия ден.

Той изтъкна, че си тръгнал от състезанието преди да стигне в Боливия.

В заключение обеща, че няма да мълчи.

Общинарят даде брифинга в шоурума си за луксозни автомобили, който именно бе сред обектите на петъчния обиск от МВР.