В ДАНС се получи информация за финансови преводи със съмнителен произход. Това обясни председателят на ДАНС Владимир Писанчев след заседанието на комисията в НС за контрол върху спец службите.
Направили сме проверка на получената информация дали е достоверна, уведомили сме прокуратурата, допълни той.

Шефът на ДАНС коментира, че информацията за Христо Бисеров е от скоро. В момента, в който сме приключили проверката, мигновено сме уведомили прокуратурата, така Писанчев отговори на въпрос възможно ли е да е имало теч на информация от ДАНС към Христо Бисеров и това да е станало причина за оттеглянето на депутата.

Писанчев потвърди, че проверката на агенцията е била не само срещу Бисеров, но и срещу доведения му син.

Председателят на ДАНС не е категоричен дали има теч на информация от агенцията или не. Дайте да видим има ли теч на информация, ако има ще направим проверка, коментира той.
Писанчев не пожела да коментира от колко време семейството на Христо Бисеров е било наблюдавано.

Иначе депутатите в комисията за контрол върху спецслужбите са приели на първо четене бюджета на ДАНС за следващата година. Ще бъде трудна година, но ще се справим, увери Писанчев.

Тази година агенцията ще получи 30 милиона лева отгоре, заради вливането на ГДБОП в ДАНС. Сега финансите, с които ще разполага родното ФБР за 2014 са около 112 милиона лева. Все още обаче не е ясно дали няма да се наложат някакви опитимизации в ДАНС.