Варненската прокуратура е изпратила на Софийската градска прокуратура материалите по разследването на ръкопашния бой с участието на Волен Сидеров и депутати от партия „Атака" в морската ни столица, предаде БТА.

Според разследването има данни за престъпление от общ характер, извършено от лидера на националистите.

Днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова потвърди информацията, че словесен сблъсък между Волен Сидеров и културно аташе на Франция е станал причина за размяна на юмруци, довели до телесна повреда на полицай от варненското летище.

По-рано ви съобщихме, че жената, срещу която Волен Сидеров е проявил агресия в самолета на „България Еър", се казва Стефани Дюмортие, френски дипломат и директор на „Алианс Франсез" във Варна.

На извънреден брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че имунитетите на Волен Сидеров и другите депутати от Атака, участвали в сбиването на Летище Варна, са под въпрос.

По думите на Арнаудова веднага след спречкването Сотир Цацаров е бил уведомен за случилото се, като към момента е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда.

Предстои Софийска градска прокуратура, която разполага с правомощията да води разследвания срещу народни представители, да прецени дали ще изпрати предложение до главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на депутатския имунитет, под чийто параван Сидеров върши агресивните си прояви.