Георги Кадиев продължава да настоява за оставката на лидера на социалистите Сергей Станишев.

Мисля, че изразявам мнението на масовите социалисти. Хората около Сергей Станишев, хората от ръководството на БСП вероятно в голямата си част мислят същото като мен. Те някак си са се нагодили към председателя, някак си са свикнали към него и това ще промени живота им, заяви депутатът пред Нова телевизия.

Според него е съвсем разбираемо в първия момент хората от червените редици да изчакат да видят какво ще се случи или дори се обявят против подобен ход.

Още вчера Мая Манолова коментира, че последното нещо, което трябва на БСП в момента е оставката на Станишев.

Мисля, че масовото мнение е, че на БСП й трябва реформа точно толкова, колкото и на държавата и тази реформа започва със смяната на ръководството, категоричен бе Георги Кадиев.

Според него, не е хубаво да се изчаква: Аз искам нещо от хората на БСП в момента: Нека станат и си кажат мнението. Може би аз съм грешен, може би наистина в момента Сергей Станишев трябва да остане. Аз считам, че не е така, считам, че реформата в БСП започва с неговата оставка. Но може би съм грешен, нека да чуем тяхното мнение, но изчакването е най-лошото нещо, което може да се случи."

Самият той призна, че би напуснал Столетницата и парламента ако осъзнае, че говори нещо грешно или прави нещо неправилно. До момента обаче не е срещнал човек, който да му каже, че предава партията или че прави нещо срещу хората, напротив.

Георги Кадиев не иска оставка на правителство, защото това ще доведе до дестабилизация, което е абсолютно ненужно за България.

Не виждам и някаква перспектива особена. Това означава да отидем на нови избори. Там дали ще спечели БСП, дали ще спечели ГЕРБ - резултатът ще бъде приблизително давен на този, който беше преди и е много вероятно да влезем в една спирала от нови избори и дестабилизация, което е излишно, заяви той и припомни, че само преди седмица се проведе и първият протест срещу правителството, който събра стотина души.

За една седмица те станаха над 10 хиляди само в София. Очевидно се случи нещо, което промени България за тези 24 часа, анализира още червеният депутат.