Андреас Любиц, който умишлено разби "Еърбъс А320" на германската авиокомпания Germanwings във френските Алпи във вторник, е бил вманиачен към Алпите и е познавал добре района, където катастрофира машината, съобщава френското издание „Льо Паризиен".

Членове на училището за пилоти в Монтабаур, където Любиц се е обучавал, казали пред френския вестник, че той е летял над района с безмоторен самолет.

„Андреас е участвал в курсове в Алп дьо От Прованс с племенницата ми, която е била добра приятелка с него. Той е бил страстно привлечен към Алпите, дори обсебен. Сигурен съм, че той е познавал района на катастрофата, тъй като той е летял над него с планер", коментирал Дитер Вагнер, член училището за пилоти в Монтабаур.

Друг член на училището - Ернст Мюлер, също потвърдил, че Любиц е участвал в поне един или два курса в Систерон, град в Алп дьо От Прованс, на около 70 км от района на катастрофата.

Припомняме, самолет Еърбъс А320 на нискотарифния филиал на германската авиокомпания "Луфтханза" - Germanwings, изпълнявал полет от Барселона за Дюселдорф, се разби във френските Алпи, при което загинаха всички 150 души на борда.