Вече са ясни номерата, с които всички партии и коалиции ще се явят на изборите на 5 октомври. Минути след 17:30 ЦИК стартира тегленето на порядъка за изборните бюлетини в отделни урни за повече прозрачност.

За пръв път представители от медиите разбъркаха имената на кандидатите за изборното състезание. По двама членове на ЦИК пък теглиха имената и номерата на участниците, за да е сигурно, че няма нагласен жребий.

Първи в бюлетината ще бъдат от партията на Татяна Дончева. ДПС пък на втори поредни избори се паднаха с 18 номер. Социалистите от преименуваната коалиция около БСП пък остават назад в номерацията с 22.

Фаталното 13 се падна на Николай Бареков и коалицията около „България без цензура". ГЕРБ пък влиза в челната десетка под номер 9, а АБВ получава №14.

За БСП 22 лесен ориентир, коментира минути след жребия социалистът Атанас Мерджанов. За него всяко число, довело до максимална избираемост, е печелившо. Той бе категоричен, че не се притеснява от преференциите, след като на предните избори 15-тият номер в червената листа бе предпочитан повече от първия. Разчитаме на политическата грамотност на нашите избиратели, те добре се ориентират в подобни ситуации, категоричен бе говорителят на БСП. За някои нумеролози 22 е господстващо число, смята той. БСП са оптимисти и са настроени за политическа битка, стана ясно още от думите му.

От ГЕРБ пък са много доволни от изтегления жребий. Вероятно поради футболните симпатии на лидера Бойко Борисов, герберите се радват на деветката, тъй като с това число винаги е централният нападател във футбола. ГЕРБ ще бъде централният нападател в тази предизборна кампания, закани се вторият в партията Цветан Цветанов. Той си пожела номерът да донесе на формацията 121 депутати и обяви, че веднага е писал смс на партийния лидер, за да го извести за щастливото число.

За ДПС пък няма особено значение какъв е номерът им в бюлетината. Според Мустафа Карадайъ ДПС избирателите никога не са имали технически проблеми. По думите му избирателите на ДПС ще гласуват за партията отново, защото тя е „зряла и отстоява евроатлантическите ценности".Според тълкуванието на Карадайъ в №18 има двойна символика - всичко започва от 1, а осмицата е обърнатият знак за безкрайност. Ако първата цифра порасне до безкрайност и стане 9, то 98 мандата за ДПС подобава, иначе алтернативно 18 може да стане 81 мандата, пошегува се Карадайъ.

По този начин ще изглежда бюлетината за изборите на 5 октомври с номерата на партиите и коалициите:

№ 1 - ПП Движение 21

№ 2 - ПП Българска социалдемокрация

№3 - ПП Български национален съюз - НД

№ 4 - ПП Новото време

№ 5 - ПП Обединена България

№ 6 - ПП Социалдемократическа партия

№ 7 - Коалиция Реформаторски блок

№ 8 - ПП Нова България

№ 9 - ПП ГЕРБ

№ 10 - ПП Общество за нова България

№ 11 - ПП Атака

№ 12 - ПП НДСВ

№ 13 - Коалиция България без цензура

№ 14 - Коалиция АБВ

№ 15 - Коалиция Левицата и Зелена партия

№ 16 - ПП Нова алтернатива

№ 17 - Коалиция Десните

№ 18 - ПП ДПС

№ 19 - ПП  Глас народен

№ 20 - ПП Партия на Зелените

№ 21 - ПП Нова сила

№ 22 - Коалиция БСП - лява България

№ 23 - ПП Зелените

№ 24 - Коалиция Патриотичен фронт - ВМРО и НФСБ

№ 25 - ПП Република БГ