"Държава с грижа за народа" ще бъде мотото на кампанията на ББЦ за предстоящите предсрочни избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

Официалният старт на кампанията ще бъде даден в Стара Загора, а закриването й ще се състои във Варна, където ББЦ закри и кампанията за отминалите Европейски избори.

Според лидера на ББЦ Николай Бареков кампанията ще бъде позитивна. В рамките на предизборната надпревара са включени около 20 концерта на трупата на Нешка Робева в страната.

Формацията се явява в коалиция с десетина партии, но тяхната марка ще е "България без цензура", заяви Бареков и допълни, че в коалицията, сформирана около партията му, има  много силни личности, което ще ги затрудни при реденето на листите.

Лидерът на ББЦ потвърди, че ще води листите на коалицията във Варна и Пловдив. В управленската програма има пет приоритета - земеделие, високи технологии, енергетика и туризъм.

На среща със симпатизанти във Варна Николай Бареков обяви, че ще внесе казусът за строежа на "Южен поток" в ЕК. "Утре ще заведа Джефри ван Орден, който ще бъде гост на конгреса ни, до тръбите, които са във Варна. Не може хем да обявяваме, че не строи, а тръбите да са тук, нека той сам да види", закани се той.