Майки и техните деца с физически увреждания излязоха на протест пред Дирекцията за социално подпомагане в Пловдив, съобщи Нова ТВ.

Причината е отказът на ведомството да изплати на децата полагащите им се добавки за балнеолечение и рехабилитационни услуги.

С тези полагащи им се пари 22 майки решили тази година да заведат децата си на общ лагер на морето в частен хотел в Лозенец. Когато се върнали и представили фактурите за осребряване обаче от социалната дирекция им отказали.

„Фактурите, които са издадени от хотела, не са с необходимите реквизити. Второ, към фактурите трябва да бъде приложен фискален бон или платежно нареждане, съгласно начина, по който е извършено плащането, за да може да се докаже, че е извършено такова плащане. Хотелът не провежда балнеолечение", обясни Донка Аргирова, зам.-директор „Социално подпомагане" - Пловдив.

Според майките обаче документите са изрядни. Касов бон няма, защото било платено по банков път. Всяка майка поотделно подаде жалба. Ако държавата не изплати добавките им, те се заканиха да съдят Социалното министерство.