За пореден път забавиха последния полет на совалката "Discovery", след като бе открит теч на азот в платформата, която зарежда външните резервоари.

По-късно днес мениджъри и инженери ще се срещнат, за обсъдят ремонта на повредата, както и следващата дата, на която може да полети. Последната възможна дата е на 8 ноември, понеделник, след което се затваря прозорецът, в който може да се лети, а следващия такъв е чак между 30 ноември и 5 декември.

Рано тази сутрин на платформата, от която е  се зареждат външните резервоари е бил забелязан теч на азот от 40-сантиметрова тръба,.

Контейнерът с азот, в който бил локализиран теча е бил отделен от платформата и не се е стигнало до по-тежки щети.

Отговорникът за полета Майк Лейнбах определи повредата като "сериозна", като тя е наподобявала подобни повреди в мисиите STS 119 и STS 127, но днешната е била в далеч по-големи мащаби.

В момента се изпразва допълнителният резервоар с гориво, като процеса ще продължи още поне 20 часа, след което ще има възможност техниците да направят пълен оглед на повредата. Очаква се целият екип да се събере в събота, за да се обсъди възможността совалката да излети в понеделник или всичко да се отложи до края на месеца.