„Джемини" е вредна паразитна организация, с която е под достойнство ни да разговаряме.

Това е официалната позиция на главния секретар на Българския национален съюз Пламен Христов.

На специална конференция, организирана от съюза на тема „Как да ограничим и преборим вредите от хомосексуализма и педофилията в България?" стана ясно, че според БНС и неправителствените организации, които ги подкрепят, хомосексуализмът не само не е нещо нормално, но и удря българската култура и бит.

На кръглата маса присъстваха и представители на политическа партия "Народ", община Витоша, Съюзът на комунистите, Движение за социална солидарност, Земеделски младежки съюз, Национална антикорупционна коалиция, Общински младежи съвет Перник.

Припомняме, от БНС организират„Седмица на нетолерантност към хомосексуализма и педофилията в Българското общество" по повод организирания от БГО "Джемини" гей парад в събота.

Той тръгва от 16,30 часа от билетния център на НДК и ще зъврши пред Център за култура и дебат "Червената къща".
Заявеният маршрут е - бул. Витоша, жълтите павета на бул. Цар Освободител, бул. Васил Левски, Център за култура и дебат „Червената къща" на ул. "Любен Каравелов".

Председателят на БНС Боян Расате представи официална декларация, насочена до Народното събрание, Министерски съвет, президента и кмета на София, в която се настоява да бъде отменено решението за провеждане на парада.

По думите на Расате под тази декларация, освен присъстващите на кръглата маса, ще се подпишат бившият ректор на СУ Боян Биолчев, Иван Татарчев - бившият главен прокурор, както и отец Боян Сърчев.

В декларацията са записани и искания за промени в наказателния кодекс, които да инкриминират публичните прояви и демонстрации на хомосексуализъм.

От БНС настояват за увеличаване на наказанията за педофилия, като в особено тежки случаи да се прилага и смъртно наказание.

Христов заяви, че „Джемини" действат нагло и агресивно и насаждат една погрешна сексуална ориентация на българското общество.

Той се позова на данните от няколко международни изследвания, според които над 70 % от педофилските престъпления в Европа са извършени от практикуващи хомосексуалисти.

Боян Расате нарече гейовете „явление, което изкривява нормалния морал" и потвърди, че има подкрепата както на ислямските и християнски религиозни общности, така и на организация „Шалом".

По време на кръглата маса думата взе и Христо Атанасов от партия „Народ", който заяви твърдото си убеждение, че щом през 2007 г. кметът на Варна е спрял подобен гей парад, то това нещо би могъл да го направи и Борисов. Той бе категоричен, че ако парадът все пак се реализира моралната отговорност за това ще носи кметът Борисов.

Позицията на движение „Социална справедливост" е, че подобна държавна и общинска политика, която позволява гей паради, насочва младите към наркомании и ги прави престъпници.