Спасителните екипи, които работят по намирането на останалите изчезнали от ударилия се в скален риф круизен кораб "Коста Конкордия" са намерили още едно тяло, съобщава агенция ANSA. Така броят на жертвите става шест.

Тялото на мъжа е намерено в помещение на една от палубите на лайнера. Съобщава се, че починалият е бил облечен със спасителна жилетка. Към днешна дата са идентифицирани пет от шестте жертви.

При инцидента от петък загинаха петима души, близо 70 са ранени, а 15 остават в неизвестност. Спасителната акция в района продължава.

Вчера от корабната компания съобщиха, че инцидентът е настъпил заради грешните действия на капитана. От компанията смятат че "Коста Конкордия" се е движел твърде близо до брега. В допълнение, капитанът е нарушил правилата при извънредна ситуация.

Припомняме 290-метровият круизен лайнер Коста Конкордия се удари в скален риф близо до брега на остров Джилио, област Тоскана.

На борда на най-големия италиански круиз е имало над 4200 души. Капитанът на кораба е арестуван, макар да е категоричен, че не се е отклонявал от курса, а въпросните скали не са били отбелязани в навигационните карти.