Какъв голям мъж, а пък плаче", така БСП депутатът Петър Курумбашев коментира в парламента заканите на премиера Борисов, че ако в държавата има стачка, той ще подаде оставка.

Курумбашев изтъкна, че българският народ е избрал Бойко Борисов, за да управлява, а не за да бяга при първата по-сериозна ситуация.

Депутатът поиска да знае защо след като управляващите изхарчиха половината държавен резерв, сега искат да си подават оставката.

Ако в най-скоро време премиерът не уволни Борисова (министър на здравеопазването, бел.ред.), тя ще го уволни него, заяви още Курумбашев.
Той напомни, че вотът на недоверие срещу правителството заради политиката му в здравеопазването ще бъде внесен в парламента до края на седмицата.

Ще бъдем любопитни дали ще бъдем подкрепени от други парламентарни групи в момент, в който в Кърджали почина момче, защото не му е направена операция за апендицит, в Хасково не приемат, защото нямат чаршафи, а в Разград са спрели храната за болни", коментира Курумбашев.

Членът на ИБ на БСП Явор Гечев пък обаяви, че прокуратурата официално проверява Калина Илиева по сигнала му за причинени щети на държавния бюджет и на бенефициентите по ДФ „Земеделие" на стойност 150 млн.лв. по програма САПАРД.

Гечев напомни, че тези средства ще трябва да бъдат платени от държавния бюджет.
По думите му всички тръжни процедури по отношение на общинските проекти във Фонда се изпълняват само от външни експерти.

Това означава, че капацитетът на ДФ „Земеделие" е толкова малък, че не може да си върши работата сам", коментира Гечев.
„Продължаваме да издирваме дипломата на шефа на Фонда Калина Илиева", информира още Гечев. По думите му трябва да стане ясно дали Илиева, която заема тази отговорна длъжност и разпределя 3,2 млрд. евро, има необходимия ценз за това.

Престоят на Калина Илиева във Фонда нанася щети на българското земеделие, категоричен е Гечев.