Отлагането на президентските избори в Ливан заплашва да хвърли страната в по-дълбока политическа криза, като сред населението все повече расте страхът от гражданска война.

По главните улици на Бейрут са разположени военни части, особено в централните части на града,  където опозицията, ръководена от Хизбула, ръководи периодично протестни демонстрации пред парламента.

Армията издига циментирани заграждения и бариери по главните пътища до хотел в луксозната крайбрежна част на града, където представители на управляващото мнозинство са настанени поради съображения за сигурност.

През изминалите три години много анти-сирийкси общественици са били убити.

Членовете на парламента са били ескортирани до хотела преди говорителят му да обяви решението за отлагане на вота за пети пореден за последните два месеца.

"Имахме достатъчно политически конфликти и войни. Не ни интересува кой ще бъде новият президент, просто искаме сигурност и нормален живот", заявява жителка на търговския квартал Хамра.

След изтичането на крайния срок, в който парламента трябваше да излъчи кандидат, много училища и университети в столицата са затворили врати. Много обикновени хора са останали по домовете си.