Заявеното от Киев нахлуване на руски военни има за цел да заблуди украинското население. Това пише във Facebook профила си Мария Захарова, зам. шеф на пресцентъра на руското външно министерство.

По-рано днес украинският представител в ОССЕ Игор Прокопчук е заявил пред журналисти, че властите в Киев са регистрирали пряко нахлуване на украинска територия в източната част на руски войски. От своя страна руският представител в ОССЕ опровергава категорично това.

Явно Киев отчаяно се нуждае от „руско въоръжено нахлуване", пише още Захарова. Това сигурно е част от генералния план за заблуждаване на населението на Украйна и отговор на въпросите на хората - „Какво, по дяволите, се случва с нас?". Страшно е да си помислим какво ще чуем от украинските официални лица, когато дойде Halloween, четем в постигна на Мария Захарова.

По-рано днес украинският президент Порошенко отмени визитата си в Турция, заради рязкото изостряне на ситуацията в Източна Украйна.

Припомня се и руската позиция, че Москва няма нищо общо със случващото се в Украйна и никакви агенти на спецслужбите или руски войски се намират на украинска територия.