убийството 39-годишният молдовски гражданин Степан Рибаков, издирван от Интерпол за убийство, е бил прострелян смъртоносно край хотел “Амбасадор”, който се намира на Симеоновско шосе в столицата, съобщиха от Радио Нет и МВР.

Той е бил застигнат от друга кола докато е пътувал с "Мерцедс" със софийска регистрация - 72-54 от Студентски град към Симеоновско шосе. В района на кръстовището по него е открит огън с "Калашников". Опитал се е да слезе от колата, но е изпреварен и застрелян с два куршума в главата. Около автомобила и тялото са открити най-малко 10 гилзи. Когато са пристигнали полицаите Рибаков все още бил жив.

Тялото лежа повече от два часа по очи на асфалта и според главния секретар на МВР ген. Борисов, тъй като следователят е пристигнал много по-късно (което е скандално), то не можа да бъде обърнато и разпознато.

В началото се предполагаше, че убитият е Светослав Берковски, но в последствие се разбра, че молдовецът е карал колата на Берковски.

Станислав Берковски е криминално проявен, но както уточняват полицаите, за "дребни работи". Рибаков е живял известно време в дома на Берковски, където е и адресната му регистрация.

Бойко Борисов съобщи още, че колата, от която е стреляно - сребрист Seat Toledo, обявен за издирване на 17 февруари, малко по-късно е била запалена в столичния кв. Младост зад 27-ма поликлиника.

Степан Рибаков е бил съдружник във фирма, занимаваща се със строителство на сгради и строителни съоръжения. Седалището на фирмата е в х-л "Хемус".

убийството Съвпаденията:
1. Припомняме, че в "Хемус" е и офисът на бизнесмена Димитър Джамов - бивш шофьор на Илия Павлов, по който през август 2002 година беше стреляно от минаващ мотоциклет. Джамов оживя по чудо, а тогава се заговори за молдовска връзка.

2. По аналогия припомняме, че минути след снощното убийство на Илия Павлов, близо до централата на MG-корпорация - в кв. Дианабад също е взривен автомобил.

3. Снощи, след вестта за разстрела на Павлов таксиметров шофьор разказа интересни неща пред репортер на Радио Нет, намиращ се пред "Пирогов". Според шофьора, сутринта преди убийството на президента на MG-груп той е возил странен мъж. Взел го е от района на институт "Пирогов" и го е закарал до място, намиращо се зад централата на MG-груп, където часове по-късно бе убит Павлов. Таксиметраджията твърди,че мъжът е бил "странен" и явно чужденец, незнаещ български. "Не ми каза къде да го закарам, само ми показваше по време на пътя", заявява шофьорът. Бил е с бръсната глава, висок, добре облечен и "явно професионалист", казва още свидетелят.

След убийството на молдовеца Степан стана ясно, че въпросният шофьор ще даде показания.

4. Илия Павлов беше убит ден, след като даде показания по делото "Луканов", където главни заподозряни като физически убийци са украинци.