Бившият вече член на „Атака" Димитър Стоянов е бил предупреден, че няма да бъде допуснат до националния сбор на партията, провеждащ се в централата на улица „Врабча".

Това съобщи той пред news.bg минути, след като се появи информацията, че в сградата е поставена бомба. Тези драми, които се разиграват, наистина започнаха да ми идват малко в повече, коментира ексатакистът, който в момента е член на европарламента.

Стоянов обясни, че е бил предупреден за създадена „организация", която да не допуска присъствието му на събора. Помолен за обяснение, той посочи, че хора на входа на централата на партията са били „инструктирани" да му попречат физически да влезе в сградата. Бившият атакист обяви, че няма намерение все пак да се опита да отиде на събора, защото, както изтъкна - това е под достойнството му.

Димитър Стоянов изказа и съмнение относно легитимността на провеждащия се сбор. Той съобщи, че вчера, ден преди организирането му, са били разпуснати няколко общински организации. За пример Стоянов даде Габровско, където председателите на общинските структури са били освободени по телефона и по този начин делегати са лишени от правото си да участват в Националния сбор. Според него целта е „неудобните" членове на Атака да бъдат отстранени предварително от срещата днес и на него да присъстват само лесно контролируемите.

Стоянов изтъкна и че липсва мандатна комисия, която да установи кои са избраните делегати за участие. В дневния ред на събора пък не е включена точка за обсъждане на изборните резултати, както и евентуална смяна на ръководството на партията. Припомняме, в средата на ноември евродепутатът Димитър Стоянов, който е и доведен син на Сидеров, поиска оставката на лидера заради разгрома на партията на изборите.

На въпрос как ще коментира обвиненията, че зад провокацията с бомбата стоят вицепремиерът Цветанов и американският посланик Уорлик, Стоянов коментира, че подобни изказвания прекрачват всякакви граници на нормалността. Винаги американския посланик е виновен, нали, попита иронично той.

По подов оттеглянето на още четирима от „Атака", евродепутатът не изключи съвсем скорошно разпадане на парламентарната група на партията.  В момента тя е на минимума на съществуване - с десетима депутати.