Студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски", НАТФИЗ, Художествената академия и Консерваторията излизат на протестно шествие.

То ще започне в 10.00 ч. пред главния вход на НДК, ще продължи по бул. „Витоша" до Министерски съвет, където младите хора ще връчат декларация с исканията си.

Студентски съвет на СУ не подкрепи протеста.
Още...

Студентите от Софийски университет, НАТФИЗ, Художествената академия и Консерваторията настояват за спешна финансова помощ за ВУЗ-овете, които са застрашени от преустановяване на учебната дейност през зимните месеци.

В протестната декларация се иска не по-малко от 1,13% от брутния вътрешен продукт да отива за финансиране на висшето образование.

Студентите настояват да се сформира кръгла маса, на която да се обсъди цялостна стратегия за развитието на сферата през следващите 15 години. На база тези предложения да бъде приет новият закон за висшето образование, настояват младите хора, и това да стане не по-късно от 1 юли 2011 г.

Академичният съвет на Алма Матер също се готви за протест на 1 ноември. Преподавателите ще излязат с протестна декларация, която ще бъде представена от ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев.