И в Пловдив за пореден ден се организираха протести срещу кабинета „Орешарски".

Около хиляда протестиращи пловдивчани се отправиха към централата на БСП в града, където в момента се провежда заседание на Председателския съвет с представители на партията във всички общини от Пловдивско.

На него ще се поиска незабавна отмяна на решението за назначение на областен управител Венцислав Каймаканов.

С викове "Червени боклуци!" и "Волен-вън!" недоволните тръгнаха от сградата на община Пловдив и отидоха до офиса на "Атака", където скандираха обидни реплики по адрес на лидера на партията, съобщи "Дарик".

Припомняме, тази сутрин жители на Пловдив и на Благоевград протестираха също така срещу назначаването на новите областни управители. Тази сутрин в двата града се проведоха протестни акции срещу избора на правителството да назначи кадри на ДПС начело на областните администрации.

В Пловдив, където в неделната вечер протестираха близо 10 хиляди души, тази сутрин гражданите отново изразиха недоволството си срещу новия областен управител Венцислав Каймаканов, близък до Движението за права свободи. Основният аргумент на протестиращите е, че в града ДПС не спечели нито един мандат на парламентарните избори и затова не би било редно да получи поста.

Междувременно грамада от камъни започнаха да трупат пред Областната управа в Благоевград протестиращите срещу встъпването на Муса Палев от ДПС като управител на областта.

Протести тази вечер има и във Варна. Около 500 души се събраха на протест, за да изразят недоволството си от кабинета „Орешарски". Част от недоволните носят трибагреници. Минути преди 18:00 часа 30-тина полицаи излязоха от общината, за да осигурят охрана при демонстрациите.

Протестиращите блокираха кръстовището пред общината. Сред недоволните варненци са голяма част от лицата, познати от февруарските протести.

Шествието тръгна по бул. "Мария Луиза" в посока към Катедралата. Блокадата на кръстовището пред общината продължи около 10 - 15 минути.

Чуват се скандирания: "Оставка", "Избори", "Червени боклуци", "Долу БСП", "Долу ДПС", "Българи юнаци".

Маршрутът и тази вечер ще включи трите централи на партиите "Атака", БСП и ДПС.

В Бургас малоброен протест се провежда срещу правителството.