8 души са пострадали при тежка катастрофа в столичния квартал „Дружба". Петима са настанени в "Пирогов", а трима - в Окръжна болница. Те са с различни наранявания, без опасност за живота. Двама от тях са били затиснати известно време в смачканите автомобили.

Сигналът за пътния инцидент е подаден в полицията минути след 10 часа. От МВР потвърдиха за катастрофата, като уточниха, че  тя е станала на бул. "Цветан Лазаров" срещу магазин „Кауфланд".  По време на сблъсъка в таксито е имало трима клиенти.

По първоначални данни лек автомобил "Фиат Брава" е навлязъл в насрещното движение и се ударил в такси и БМВ. Пострадал е и шофьорът на „Фиата", който се оказа 17-годишен десетокласник без книжка.

Колата, която той управлявал, е била собственост на 20-годишна жена, която живее в кв. "Дружба".

По неофициална информация става въпрос за сестрата на момчето. Десетокласникът взел ключовете за "Фиата" без тя да разбере и отишъл да се повози с двама съученика, които обаче избягали след инцидента. 

Двама от приетите в „Пирогов" - мъж на 35 години и жена на 22 години, са освободени. Сред тях е единият от шофьорите на участвалите в катастрофата коли И. К - той е  със сътресение на мозъка, но се е подписал, че е отказва лечение в болницата. Пострадала П. М. е с множество охлузвания по челото.

Друг ранен в инцидента, К. М. е на 62 години, е с контузия на гръдния кош и също е освободен за домашно лечение.

Междувременно тази сутрин на колелото на 4 км. в столицата бял автомобил „Лада", който се е движел с висока скорост, е блъснал и убил на място пешеходец, който пресичал на зебра.

Човекът е бил отхвърлен на 10 метра и е починал на място, съобщиха за news.bg очевидци. От пресцентъра на МВР заявиха, че не са запознати със случая.