Зрелищен арест на крадла се разигра по обед на Женския пазар в столицата. Трима полицаи едва успяха да задържат джебчийката, която оказа яростна съпротива.

Всичко започнало, след като купувач е усетил, че му се рови в чантата и веднага се е опитал да хване крадлата.

За по-голям ефект се е създала и суматоха, която привлякла вниманието на служителите на реда, съблюдаващи за охраната на пазара, който е един от най-посещаваните в столицата и освен това е „притегателен център" за наглите джебчии.

Крадлата, която не е циганка, с яростното си съпротивление създаде доста трудности на служителите на реда. В помощ на екипа от полицаи - двама мъже и една жена, се включиха и двама служители на почистваща фирма, която в този момент бе в района на пазара.

В крайна сметка пред очите на зяпачите джебчийката бе обезвредена и „респектирана" с белезници. Полицаите й обясниха спокойно колко нормативи е нарушила, като според някои свидетели на инцидента тя дори се е опитала да се защити от полицаите с ножче.

Част от свидетелите на случката се възмущават, че трима уж обучени служители на реда едва са се справили с една буйстваща жена, която е на видима възраст 40-45 години.