Оставиха в ареста трима цигани заради убийството в Чирпан миналата седмица. Това съобщават от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Припомняме, с убийство и тежко ранен приключи престрелка между враждуващи цигански семейства в Чирпан. Екшънът се разигра в петък.

Преди обед 47-годишният Митьо Илиев отишъл в автосервиз в града, за да ремонтира гума на АТВ. Случайно по същото време там били и 37-годишният Динко Атанасов, 23-годишният му син Ангел Алиев и 22-годишният му племенник Динко Ангелов. Илиев бил прострелян, докато разговарял със собственика на автосервиза.

От прокуратурата поясняват, че до момента при разследването е установено, че Динко Атанасов и синът му Ангел Алиев са стреляли по Митьо с два незаконни пистолета „Макаров". Пострадалият паднал на земята. Тогава Динко Атанасов и племенникът му Динко Ангелов му нанесли удари с ножове по тялото.

Митьо Илиев починал на място от огнестрелните наранявания.

Разследването е установило, че причина за престъплението е стара вражда между двата рода.

Били задържани тримата роднини. На 10 август по искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора, Окръжният съд им е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража".

Продължават да се разпитват свидетели. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза. Предстои да бъде извършена и балистична експертиза.