Лято 09. Очаквано добра комбинация: Избори 2 в1.

Това е мотото на кампанията на НДСВ за избори за национален и европарламент в един ден.

На плакати, на които е изобразена идеята, пиша още: Купуването на гласове е престъпление.
Освен това на листовки също са изложени голяма част от мотивите на НДСВ за изори 2 в 1.

На тях пише още: „С един куршум два избора", „Мисли два пъти - гласувай веднъж", „Гласувай 2 в 1 и иди на море", „Две в едно - без поправителен за политиците".

Във връзка с предстоящите избори НДСВ смята да предложи на другите партии да подпишат меморандум за отказ от компромати действия.

Идеята дошла след публикации в медиите, че общински ръководител на жълтите от Кърджали използва коментари като - „коалиция между царисти и комунисти" и коалиция между „турци и монархисти". В тази връзка от жълтата партия разпространиха и опровержение.

Във връзка с икономическата криза от НДСВ са разработили антикризисен план, който ще предложат на коалиционните партньори. В него са набелязани няколко мерки, които по думите на Милен Велчев са „категорични и спешни".

НСДВ предлага да се започнат незабавни преговори с МВФ за сключване на предпазно споразумение. „Въпреки че в момента България няма нужда от пари, добре позната максима е: да искаш пари, когато нямаш нужда от тях", заяви Велчев.

По думите му става въпрос страната да иска пари ако кризата се задълбочи.

„Такъв сценарий не е изключен", смята Милен Велчев. Инвеститорите имат нужда от сигурност, че нещата в България ще се запазят, че намаляването на валутните резерви е временно явление и че Валутният борд не е заплашен, каза още той.

Според НДСВ България трябва спешно да поиска да стане член на Европейския валутен механизъм. Велчев обясни, че това ще е допълнителен аргумент за стабилността на националната валута.

Друга антикризисна мярка, която предлагат от жълтата партия е да се съкрати срокът за възстановяване на ДДС, тъй като бизнесът се оплаква от състоянието в момента.

Говорителят на НДСВ Станимир Илчев обясни още една инициатива на жълтите - създаването на временна анкетна комисия, която да установи имало ли е полицейски произвол по време на протестите пред Народното събрание на 14.01.

Създаването й ще има много голямо значение за продължаване на реформите в сектора, категоричен и Илчев.
Жълтите предлагат в състава й да влязат по 4-ма депутати от управляващите партии, 4-ма от опозицията и един независим.

НДСВ са доволни от действията на прокуратурата и разкритикуваха изявленията от преди две дни на Марио Николов, че тя е АД.

Подобни ситуации не трябва да се подминават безкритично, категорични са от НДСВ.