Млад мъж е убил родителите си в поморийско село, съобщават от Областната дирекция на МВР-Бургас. Снощи около 21.40 часа в полицията в Поморие е получен сигнал за инцидент на ул. „Младост" пред дом № 5 в село Горица. Съобщавало се, че мъж е нанесъл удари с брадва на друг човек и побягнал. Пострадалият лежал на асфалта, посочват от полицията.

На място били изпратени униформени, които намерили труп на жена с дълбоки рани по главата. Тялото било на улицата върху платното за движение. В близост, в тревата встрани от пътя, органите на реда се натъкнали и на втори труп - на мъж. Нараняванията му били аналогични.

Установено е, че става въпрос за 57-годишен мъж и 49-годишната му съпруга. Те живеели на ул. „Младост" № 9.

Полицаите са установили, че съпрузите са убити от 33-годишния им син, който живеел заедно с тях. Извършителят е задържан за 24 часа.

Съседи споделят, че младият мъж е психически нестабилен. От ОДМВР-Бургас поясняват, че днес предстои да се провери дали той официално е регистриран в Центъра за психическо здраве.

При извършения оглед е намерена брадвата, с която е извършено двойното убийство. Тя е иззета. Огледът е извършен от униформени от сектор „Криминална полиция" при ОДМВР-Бургас, Районно управление-Поморие и съдебен лекар.

Заподозреният за убийството на родителите си Валентин Адамов е регистриран в психодиспансера, съобщава „24 часа", позовавайки се на информация от осведомени. Това затруднявало разследващите при повдигане на обвинение. Криминалисти коментират, че психиатричният статус на младия мъж трябва да се изясни и поясняват, че съмнения по отношение на доказателствата за извършване на убийството няма.

Труповете на посечените Паиско и Анета са открити от случайни минувачи.

Административният ръководител на Бургаската окръжна прокуратура Калина Чапкънова обяви, че в момента се обсъжда удължаването на ареста на задържания. По всяка вероятност до края на деня арестът му ще бъде удължен на 72 часа.

Валентин има 10-годишен син - Красимир, който по чудо се е отървал от брадвата. Съседи разказват, че бащата искал първо да посече него, но детето успяло да избяга. Момчето разказало пред разследващите, че послушало съвета на дядо си, който му казал: „Бягай и викай помощ". Красимир бил заедно с баба си и дядо си, когато баща му изпаднал в нервна криза.

Кметът на селото Росен Капитанов твърди, че е имало прокурорско постановление за задържането на Валентин и принудителното му изпращане в болница. Полицаите обаче не го открили. Това било станало часове преди зверското убийство. Патрулката останала до около 14 ч. в селото и след това се върнала в Поморие.

Прокуратурата издала разпореждането, след като бащата на психично болния Валентин, известен и като Сандо, подал жалба.

Младият мъж бил в шуменската психиатрия миналата година, откъдето се върнал с подобрения. Преди около две седмици бащата Паиско Адамов се оплакал на кмета, че синът му пак започнал да изпада в кризи. Той твърдял, че взима лекарствата си редовно, но съседи и близки смятат, че е спрял лечението и това е влошило състоянието му. Започнал и да пие.

Снощи Валентин започнал да пръска в стаите с мухозол, защото решил да упои родителите и сина си. Именно тогава Паиско накарал внука си да извика помощ. Момчето се измъкнало и така се спасило.

Майката Анета се възстановявала след инсулт и мъжът й се опитал да й помогне. И двамата обаче били убити.