Двама израелски войници са били ранени при атака, идваща от Египет. Инцидентът е станал близо до египетско-израелската граница, информира Министерство на отбраната на Израел, цитирано от CNN.

Пострадалите войници са откарани в болница. Те са били ударени от огън, дошъл от Египет, уточнява министерството в Twitter.

Middle east online уточнява, че ранените са жени. Те пострадали когато неизвестни стрелци открили огън и изстреляли противотанкови ракети от Синайски полуостров в Египет по автомобила им.

Инцидентът е станал по протежение на част от границата, която се намира на около 60 км южно от ивицата Газа, обясни говорителят на израелската армия. Двете униформени патрулирали на границата. Те получили леки до средни наранявания.

От армията потвърдиха, че войниците са членове на женския батальон, отговорен за охраната на израелско-египетската граница.

Говорителят на армията каза още, че не е ясно кой е извършил нападението, но се извършват претърсвания, за да се гарантира, че нито един от нападателите не е успял да премине границата с Израел.

Израелските сили за сигурност се опитват да съберат разузнавателна информация, за да разбере кой е отговорен за нападението.