Разследването на изчезването на пътническия самолет на Малайзийските авиолинии с 239 души на борда се съсредоточава върху екипажа и пътниците, съобщава "Асошиейтед прес".

Полицията е направила обиски в жилищата на пилотите на изчезналия "Боинг".

В дома на капитана на самолета е намерен личен симулатор за полети, който е бил проверен от властите.

Вчера стана известно, че самолетът е бил отвлечен, като малайзийският премиер Наджиб Разак съобщи, че някой на борда на самолета, който е запознат с авиационното дело, е изключил нарочно комуникационните системи, което не позволява или неимоверно затруднява локализирането на летателния апарат. По думите на Разак, те са били изключени, точно преди самолетът да завие на запад, отклонявайки се от маршрута си към Пекин.

Търсенето на полет 370 вече включва територията от Казахстан до южната част на Индийския океан. По данни на следователите, самолетът е имал достатъчно гориво за още седем часа във въздуха след изчезването му от радарите, което се случи на 8 март.

В неделя по молба на правителството в Куала Лумпур Индия спря търсенето на изчезналия малайзийски самолет, информира "Ройтерс". Властите в Малайзия искат да направят оценка на изводите от продължаващата през последната седмица международна операция за установяването на съдбата на "Боинг 777".