Да е жив и здрав! - Това пожела червеният лидер Михаил Миков на Георги Кадиев, който пак разбуни духовете в партията, кандидатирайки се за кмет на София.

За мен и за хиляди социалисти той отдавна е изключен от БСП, изтъкна Миков.

Лидерът на БСП каза, че приема с усмивка поредната солова акция на Кадиев. Кадиев не представлява партията, представлява единствено себе си в тази ситуация, категоричен е лидерът на червените.

Това, по думите му, се случвало във всички партии и даде за пример казусът с ГЕРБ в Пловдив. Политическият разврат, политическото номадство е характерно за българския политически живот, изтъкна соцлидерът.

Стана ясно, че градската организация на БСП в София трябва да реши дали ще изключи Кадиев от партията. Михаил Миков обаче е категоричен, че ще гласува за изключване на Георги Кадиев от ПГ на БСП.

От АБВ признаха, че се обсъжда подкрепа на кметската кандидатура на Кадиев.

В Народното събрание Кирил Цочев заяви, че такова решение е взето от изпълнителния съвет на партията. Парламентарната група обаче още не го е обсъдила.

Според него името на Кадиев е авторитетно. Той имал самостоятелно мислене и не бил обременен политически от "Позитано" 20.