Нямаме спор по бюджета, каза премиерът Бойко Борисовслед откриването на логистичен център в село Столник, съобщава БНР.

Той се противопостави и на обвиненията за непрозрачност и изготвяне на бюджета "на тъмно", като обясни, че си има процедури, които се спазват, а всички предложения ще бъдат обсъдени и на съвета за тристранно сътрудничество и със социалните партньори.

По думите на Борисов в държавата има точен брой пари, които са под нулата, и затова се действа по законовата схема - предлага се рамка, обсъжда се, следва обсъждане в тристранното сътрудничество, нови консултации в Министерския съвет и в Народно събрание.

Той не пропусна и да спомене наследството от тройната коалиция, която „буквално са изгребали всички пари, контрактували са договори, по които има плащания за стотици милиони", като обяснение за пререканията между отделните министри в кабинета.

Балансът ще го намеря аз накрая", увери Борисов с категоричен тон след въпрос дали ще бъде постигнат балансиран бюджет.

Премиерът отбеляза, че вчера и днес с участия в медиите Румен Овчаров, Румен Петков и Цвятко Цветков са дали оценка на управлението си - некадърно, корумпирано и свързано с организираната престъпност.

Правораздавателните органи, дори и в тези им изказвания могат да се самосезират и да търсят наказателна отговорност, те говорят публично и затова прокурорът трябва да повдига обвинения, категоричен беше Борисов.