еmaxpress
Oт БСП съобщиха, че са установили конфликт на интереси на Румяна Желева.

Според справки в търговския регистър се оказва, че като член на ЕП през 2007 г. тя е съвместявала неправомерно участие като управител в търговско дружество.

Данните за това социалистите изнесоха часове преди Румяна Желева да бъде изслушана пред Европейския парламент.

Законът за електронните съобщения е опасен и вреден.
                                    Още...

От БСП припомниха, че в закона за избор на членове на ЕП е посочено, че статутът е несъвместим с неразрешени за депутат дейности.

Те конкретизираха, че народен представител няма право да участва в управителни органи на търговски дружества. Едва на 9.04.2009 г. чрез извънредно общо събрание съдружниците на Желева са я освободили и промяната е вписана на 22.04.2009г., изтъкнаха от БСП.

От левицата посочиха още, че не целят да направят Румяна Желева уязвима, а да подчертаят, че законите трябва да се спазват от всички и й пожелаха да спазва всички закони при всички свои бъдещи начинания.

Ангел Найденов съобщи, че БСП подготвя законодателни инициативи за новата сесия и направи възражения по набелязаната от управляващите здравна реформа.

Според БСП поетапното закриване на 80-100 болници в малките и средни общини ще доведе до социални проблеми, лишаване на голяма част от населението от достъп до здравни услуги, обезлюдяване и допълнително натоварване на общинните.

При закриване на болниците разходите се поемат от общините, изтъкна Найденов.