Класирането на Краси Аврамов за финала на "Евровизия" в Москва предизвика бурна реакция в музикалната гилдия. Вече не се шушука, а открито се говори за купени гласове, как Краси и негови хора ("Пайнер" или други) са давали пари на някои и те са пращали есемеси, за да спечели. Пръв и най-остро от всички реагира Миро от "Каризма", който минути след избирането на победителя каза пред "Стандарт", че го е срам от воя на Аврамов и едва ли не би се отказал от гражданството си, ако наистина тази песен трябва да е визитката на държавата ни, пише "Стандарт".

Краси, който в събота вечерта взе първото място с рекордните 55,52% от гласовете срещу 11,74% за втората Поли Генова, засега предпочита да общува с медиите с кратки съобщения. Вчера пред "Стандарт" той заяви: "Тези коментари ги правят хора, които са озлобени, че не са успели, или приятели на Поли Генова и Мариана Попова, които загубиха. Вижте официалния сайт на "Евровизия", където има много положителни отзиви за мен, и то от чужбина."

Композиторът Найден Андреев пък разпространи отворено писмо, в което призовава Краси Аврамов да се оттегли сам, защото това е в негов интерес. В него авторът на окичената със "Златен Орфей" песен "Устрем" пише: "Не ни карай да се срамуваме, че сме българи. Оттегли се сам." И продължава: "Сега е още по-ясно, че в БНТ не са се стремили и не са искали да затвърдят положителния резултат от "Вода" (б.р. на Стоян Янкулов и Елица Тодорова), като получат съвременна песен с национален музикален облик - и като музика и аранжимент, и като текст и визия. Ясно е, че организаторите се стремят с успех да изтрият националното и определят песните (с малки изключения) да се изпълняват на английски език пред българската публика. Така още повече се засили впечатлението, че състезаващите се песни са бледи копия на известни американски хитове. Изданието, което определи песента, с която България ще участва на големия финал в Москва, за съжаление получи срамно ниска представителност на избора.

За теб, Краси, бяха подадени 55%, но зад тях стоят 20 000 съобщения от всички гласуващи, което означава, че са участвали не повече от 7300 зрители. Публична тайна е, че един "купен" зрител обикновено пуска 4-5 съобщения. Тези резултати не могат да ме убедят, че има нормален избор и че това е мнението на българите, ако за БНТ и за теб това има значение. За второто място на песента на Поли Генова са гласували около 800 зрители и т.н. Прави впечатление, че след "определеното" първо място нещата с класацията стоят що-годе реално, според мен."

Вчера от БНТ казаха, че не виждат начин, по който да стане прегласуване на конкурса, който е проведен стриктно по регламента.