Малко след 17 часа - след петчасова спасителна операция, екипи на МИС и пожарната извадиха жив, в съзнание и вторият работник, затрупан от земна маса.

Това е В.Н. на 21 години. 

Припомняме, в столичния квартал Модерно предградие при изкопни работи двама работници бяха затрупани от земна маса в 6-метров изкоп.

Първият работник измъкнахме за около 15 минути и веднага беше транспортиран до Пирогов, каза  Георги Лазаров, ръководител на екипа на МИС.  

48-годишният Ч. К. е настанен в Клиниката по неврохирургия на „Пирогов"  със сътресение на мозъка, счупена лява скула на лицето, счупване на лява лопатка на ръката, съобщават от пресцентъра на болницата.

Близо пет часа спасителите са работили за изваждането на другия работник. Наложило се е да укрепват стените на канала, за да предотвратят повторно срутване.

Заедно с екипи от пожарната, внимателно е разкопавано мястото, където е бил вторият работник, като пръстта е изхвърляна с кофи.

След като е бил изведен от изкопа, мъжът е бил закаран в "Пирогов". Там е бил прегледан, констатирана е единствено контузия на петата и работникът е бил освободен.