Дългоочакваното „гадаене" кои ще са имената на рок фестивала в Каварна е към края си. Вече са известни двама от хедлайнерите на феста. Това ще са SONATA ARCTICA на 15-ти юли и ARCH ENEMY на 17-ти юли, съобщават от Loud Concerts.

Предвожданите от харизматичната фронтдама Angela Gossow Arch Enemy идват за пръв път в България, специално за феста.

След четиригодишно студийно затишие, шведската банда се завръща по-силна от всякога с чисто нов албум "Khaos Legions", чиято премиера ще бъде на 30-ти май. Албумът няма да отстъпва по нищо на утвърдени Arch Enemy класики като "Anthems Of Rebellion" и "Doomsday Machine".

Освен тях на сцената в столицата на рока на 15-ти ще се качат и швейцарските дет метъл новатори от DreamShade, а на 17-ти ще чуем гръцките трашъри Suicidal Angels.

Каварна рок фест ще се проведе за шеста поредна година от 15-ти до 17-ти юли. В рамките на три дни ще гостуват някои от най-големите и обичани от феновете имена в съвременната екстремна рок и метъл сцена.

Организаторите обещават скоро да бъдат обявени и останалите групи от фестивала.

Билетите за Каварна рок фест 2011 се пускат в продажба от днес (4 май 2011) и ще се продават в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg, в магазините на Office 1 Superstore, Orange Center, Tехномаркет, Мултирама, TBI, Пикадили, Германос и др.

Цената на еднодневен билет за фестивала ще бъде 40 лв., a тридневният пропуск - 90 лв. Първоначално в продажба ще влязат билетите за трите дни на фестивала.

Както и през миналогодишното издание на Каварна рок фест и този път организаторите от Loud Concerts са подготвили за феновете на тежката музика разнообразни атракции, съпровождащи фестивала. Отново ще има кран за бънджи скокове, фестивално радио, което ще звучи през целия период на феста и signing sessions с групите, участващи във феста.

Повече информация и подробности за фестивала търсете в интернет сайта на Kaварна рок фест 2011 на: www.kavarnarockfest.com, както и на www.facebook.com/kavarnarockfest.