С национален възпоменателен събор в местността „Петрова нива" ще бъде отбелязана 111-годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, съобщи БНР.

За втора поредна година в програмата е включена и възстановка на историческите събития от 1903-а година. За първи път честванията на годишнината от Илинденско- Преображенското въстание ще преминат под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова, каза кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

Възстановка на избухването на Преображенското въстание ще бъде представена тази година, каза председателят на тракийското дружество в Бургас Тодор Ангелов. Тя е с начален час 20 часа.

От 20.30 часа е откриването с официалните гости, на което ще присъства и вицепрезидентът на Република България госпожа Маргарита Попова.

Община Малко Търново продължава кампанията за събиране на средства за възстановяването на паметника в местността „Петрова нива" , който се разцепи и започна да се руши преди 2 години. Вече е активен и дарителски ДМС номер в подкрепа на инициативата.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров ще посети Петрова нива повод годишнината от въстанието.